30 päivän haaste: päivät 1–10

Suoritan parhaillaan minimalistien 30 päivän haastetta, jossa on tarkoituksena luopua turhasta tavarasta, niin että poistettavan tavaran määrä kasvaa päivittäin koko kuukauden ajan. Nyt haasteesta on kulunut 10 päivää eli ajallisesti kolmasosa.

Haasteen aloittaminen oli samanaikaisesti yllättävän vaikeaa ja helppoa. Helppoa siitä teki alun pienet määrät. Yhden tai kahden turhan tavaran löytäminen kävi käden käänteessä. Vaikeaa siitä teki totuttelu luopumisen ajatukseen: Voinko ihan tosiaan heittää tämän pois? Mitä jos tulen katumapäälle?

Koko perhe mukaan!

Jos et satu asumaan yksin, on sinun saatava jollakin tapaa myös perheesi innostumaan luopumisesta. Voit tietysti käydä läpi vain omia kamojasi, mutta aika nopeasti sitä kyllä huomaa turhautuvansa, jos omien tavaroiden tilalle on ilmestynyt vähintään sama määrä jonkun muun tavaroita.

Meillä asiasta sopiminen hoitui kohtalaisen helposti keskustelun ja sopivan sattuman avulla. Vaimo ensin empi hieman, että hyvä idea, mutta en tiedä, pystynkö nyt juuri tällaiseen projektiin. Lopulta päätettiin kuitenkin suorittaa haaste yhdessä.

Lasten kanssa ei vielä erityisesti ole keskusteltu tässä vaiheessa aiheesta, mutta viikonloppuna sattui kulmillemme sopivasti puistokirppispäivä, johon kaikki lapsemme halusivat lähteä myymään omia tavaroitaan. Sillä kuittaantui helposti sen päivän luopumisurakka.

Tavaroista luopuminen tuntuu hyvältä

On vapauttavaa päästä eroon turhasta. Vaikka vielä ei ole paljosta luovuttu, on prosessin aloittamisella jo itsessään suuri vaikutus. Kaaos alkaa muuttua hiljalleen järjestykseksi paitsi tavaroiden osalta myös pään sisällä, mikä antaa taas muistutuksen henkisen ja fyysisen maailman erottamattomuudesta.

Toistaiseksi sopivien tavaroiden löytäminen on ollut helppoa. Alkuun riitti, että haki vain käsiinsä satunnaista sälää ympäri asuntoa. Tavaramäärän kasvaessa on pitänyt kuitenkin aloittaa kaappien ja laatikoiden järjestelmällisempi putsaus. Aina emme ole iltaisin jaksaneet koko päivän saldoa kerätä kasaan, jolloin olemme siirtäneet jäljelle jääneen tavaramäärän seuraavan päivän urakan päälle.

Mielenkiinnolla odotan, alkaako haaste tästä eteenpäin vaikeutua.

 

Päiviä kulunut: 10
Tavaroita hävitetty: 55
Fiilis: Hyvä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *