Minimalistien 30 päivän haaste

Kun päätin, että nyt on aika hankkiutua eroon ylimääräisestä roinasta, aloin pohtia, mistä kannattaisi aloittaa. Ajattelin, että on parasta aloittaa kerralla kunnolla, jotta tavaramäärän hallinta vakiintuisi pysyväksi elämäntavaksi. Mieleeni palautui tuolloin minimalistien 30 päivän haaste.

Näin haaste toimii:

30 päivän haasteen ideana on luopua turhista tavaroista siten, että ensimmäisenä päivänä luovutaan yhdestä, seuraavana kahdesta, kolmantena kolmesta tavarasta, jne. Eli hävitettävän tavaran määrä lisääntyy päivä päivältä, ja yhteensä tulet kuukauden aikana hävittäneeksi 465 tavaraa. Se on jo aika huikea määrä!

Menetelmän hyvä puoli on se, että se toimii päivittäisenä harjoituksena, jossa saa ensin kevyemmin totutella luopumisen ajatukseen. Yhdestäkin tavarasta luopuminen voi olla aluksi vaikeaa, jos ei ole siihen tottunut. Samalla, kun elämästä poistuvien tavaroiden määrä lisääntyy, kasvaa myös luopumisesta ja järjestyksestä syntyvä mielihyvä.

Haasteen voi aloittaa milloin vain ja se sopii kenelle tahansa. Haasteeseen voi tarttua, vaikka mielessäsi ei olisikaan minimalistinen elämäntapa. Vaikka haluaisit vain kertaluontoisesti karsia turhaa roinaa nurkista, on 30 päivän haaste erinomainen menetelmä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *