Miksi zenimalismi?

Päätin aloittaa uuden blogin, koska tunsin tarvetta järjestää elämäni oikeille raiteilleen. Silloin kun haluan luoda uutta, järjestellä ajatuksiani tai löytää tyydyttäviä vastauksia, kirjoitan jotain. Tältä pohjalta lähti liikkeelle ajatus, jota kutsun zenimalismiksi.

Syy, miksi tällaiseen projektiin olen lähtenyt, on persoonaani liittyvä ylivaativuus. Vaadin itseltäni ja elämältäni niin paljon, että se johtaa väistämättä uupumiseen ja kaiken mitätöintiin. Ikinä en ole riittävän hyvä työssäni, en vanhempana, enkä tietenkään ihmisenä, vaikka minulle toisin väitetään. Tulovirtoja pitäisi voida alati kohentaa, ja lapsille pitäisi voida taata entistä parempi elintaso, vaikka ei meiltä mitään puutu.

Ja kun en edes välttämättä halua olla parempi tai saada enemmän yhtään mitään. Hassu ristiriita. Siksi yritän ratkoa sitä kirjoittamalla ja käsitteellistämällä elämäni uudestaan. Zenimalisti tulee olemaan jonkinlainen rekonstruktio elämästä jota jo elän, mutta riisuttuna kaikesta turhasta.

Jos haluat tietää minusta enemmän, klikkaa tästä.

Tähtäimessä kohtuullinen elämäntapa?

Ainakin viimeiset kymmenen vuotta olen pohtinut kohtuulliseen elämään liittyvää tematiikkaa. Kyllä, olen kohtuuden ystävä. Oli kyse taloudesta, ympäristöstä, yhteiskunnasta tai etenkin omasta elämästä, olisi kohtuus hyvä ohjenuora. Länsimainen elämäntyyli ei tällä hetkellä vain kannusta siihen, mutta antaa onneksi tilaa. Tätä tilaa olen nyt etsimässä.

Ammennan paljon ajatuksia mm. zenbuddhalaisuudesta ja minimalismista, mutta myös muista kohtuutta vaalivista ajatusvirtauksista. Näistä tausta-ajatuksista voit lukea lisää täältä.

Miksi kirjoittaa blogia tällaisesta?

Ratkaisen asioita parhaiten kirjoittamalla. Myös omaa elämääni laitan järjestykseen kirjoittamalla. Varsinaista päiväkirjaa en ole pitänyt koskaan, mutta henkilökohtaisista teemoista ja arjestani olen kyllä kirjoittanut. Minulla on kai jonkinlainen sisäsyntyinen tarve käsitteellistää itseäni ja maailmaa tavalla, joka asettaa epätäydellisyyttä ja kaaosta järjestykseen. Tähän perustuu myös toinen blogini, Erityisvanhemman korjaussarja, jota olen kirjoittanut jo pidempään.

Toivon, että tämäkin blogi palvelee tarvettani kirjoittaa, rakentaa maailmaa, pohtia elämän kysymyksiä ja saada aikaan positiivista muutosta elämässäni. Jos siitä samalla on iloa muillekin, niin en pane pahakseni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *